Eumelia of life...


"Eumelia" is a greek word for melody..My life full of changes such as happy,sad,crazy and freak~~wow...it's almost the same with music.Music also got diffrent kind of melody ...so that this is called melody of life....


Daisypath Anniversary Years Ticker
Glitter Words


Pregnancy-CountdownsTuesday, July 21, 2009

Tsunami & Gempa Bumi Ketika Gerhana Matahari 22 Julai 2009???
Terdapat khabar angin yang tersebar luas ketika ini, mengatakan akan berlakunya satu tsunami yang dahsyat pada 22 Julai 2009, pada hari berlakunya gerhana matahari kedua bagi tahun 2009 ini. Dikatakan akan berlakunya 3 gempa bumi bawah laut yang melangkaui bacaan 7 pada skala Richter di perairan luar pantai Taiwan, barat Jepun dan di gugusan kepulauan Pasifik Selatan, yang masing-masing berada dalam lingkungan laluan gerhana.

Ramalan mengatakan kejadian ini akan berlaku sekitar 3pm-7pm (tempoh gerhana) bakal mengakibatkan bencana yang besar di negara-negara sekitar termasuk Sabah & Sarawak di Malaysia.

Walaubagaimanapun, kesahihan berita ini wajar diragui kerana sehingga kini tiada kenyataan rasmi dibuat oleh agensi-agensi meteorologi & kaji bumi dari mana-mana negara, kecuali sedikit kenyataan dari seorang professor fizik, Universiti Tokyo yang meramalkan kejadian ini tanpa apa-apa asas atau kajian lanjut.

Apapun, bumi kita ini sudah semakin lanjut usianya. Dan, gempa bumi yang semakin kerap dan silih berganti berlaku di Timur telah lama di ceritakan sebagai salah satu daripada tanda-tanda kiamat. Sebagai manusia, kita kene sentiasa bersedia untuk menghadapi apa jua ujian Allah dalam apa jua situasi dan bentuk.
Doa buat semua:
"Ya Allah, lindungilah kami semua dari segala malapetaka. Hidupkan dan matikan lah kami dalam iman dan janganlah DiriMu memalingkan rahmat dan kasihMu dari kami. Ampunkan dosa kedua ibubapa kami, ahli keluarga kami, sahabat handai kami, muslimin dan muslimat seluruh alam..."
Abang Long Suri kat Semporna Sabah tu, ada licence training untuk deep diving. Dia cakap semalam yang pihak pelantar minyak di perairan negara ada keluarkan arahan berjaga2, berikutan amaran yang diaorang terima mengatakan kemungkinan berlaku gempa.. tak tau la.. apapun, hati ni cam risau sgt...
Suri sayang Along..

No comments:

Post a Comment